خانه » دستور پخت ها » شله زرد

شله زرد

نویسندهشایلین
سختیمتوسط

شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این دسر در مناسبت های مذهبی به صورت نذری در میان مردم پخش می شود. مواد اصلی شله زرد برنج، شکر، زعفران، گلاب و هل می باشد.

حقایق تغذیه

مناسب برای چند نفر 8

وعده 1


مقدار در هر وعده
کالری 253
درصد نیاز روزانه *
کل چربی 0.55g1%

* درصد ارزش روزانه به براساس 2000 کالری در رژیم غذایی.

زمان آماده سازی10 دقیقهزمان پخت1 hr 10 دقیقهکل زمان1 hr 30 دقیقه
مناسب برای1 نفر

2 فنجان برنج
3 فنجان شكر
25 گرم کره
1 قاشق چایخوری خلال بادام
زعفران سائيده
دارچين
زعفران

1

قبل از تهیه شله زرد ابتدا باید برنج را از شب قبل چند بار بشویید و بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.

2

سپس 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید، روی حرارت قرار دادهتا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.

3

پس از پخته شدن برنج، شکر را اضافه کنید. باید مرتب مواد را هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.

4

پس از اینکه شکر کامل حل شد، خلال بادام را به شله زرد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مایع غلیظ شود.

5

زعفران سائیده را دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید. و بهم بزنید تا شله زرد رنگ یکدستی پیدا کند.

6

در پایان کره یا روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید.

7

هم اکنون شله زرد آماده است آن را در کاسه بریزید تا سرد شود. سپس می توانید شله زرد را با دارچین یا خلال بادام تزئین نمایید.

خواص شله زرد:
8

شله زرد حاوی انواع ویتامین‌های A, C, D، گروه ویتامین‌های B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر می باشد. این دسر خوشمزه معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می‌کند؛ شله زرد خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می‌برد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است.

مواد تشکیل دهنده

 2 فنجان برنج
 3 فنجان شكر
 25 گرم کره
 1 قاشق چایخوری خلال بادام
 زعفران سائيده
 دارچين
 زعفران

راهنمایی ها

1

قبل از تهیه شله زرد ابتدا باید برنج را از شب قبل چند بار بشویید و بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.

2

سپس 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید، روی حرارت قرار دادهتا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.

3

پس از پخته شدن برنج، شکر را اضافه کنید. باید مرتب مواد را هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.

4

پس از اینکه شکر کامل حل شد، خلال بادام را به شله زرد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مایع غلیظ شود.

5

زعفران سائیده را دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید. و بهم بزنید تا شله زرد رنگ یکدستی پیدا کند.

6

در پایان کره یا روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید.

7

هم اکنون شله زرد آماده است آن را در کاسه بریزید تا سرد شود. سپس می توانید شله زرد را با دارچین یا خلال بادام تزئین نمایید.

خواص شله زرد:
8

شله زرد حاوی انواع ویتامین‌های A, C, D، گروه ویتامین‌های B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر می باشد. این دسر خوشمزه معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می‌کند؛ شله زرد خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می‌برد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است.

شله زرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا