شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این دسر در مناسبت های مذهبی به صورت نذری در میان مردم پخش می شود. مواد اصلی شله زرد برنج، شکر، زعفران، گلاب و هل می باشد.
مناسب برای چند نفر 8
وعده 1
- مقدار در هر وعده
- کالری 253
- درصد نیاز روزانه *
- کل چربی 0.55g1%
* درصد ارزش روزانه به براساس 2000 کالری در رژیم غذایی.
قبل از تهیه شله زرد ابتدا باید برنج را از شب قبل چند بار بشویید و بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.
سپس 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید، روی حرارت قرار دادهتا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.
پس از پخته شدن برنج، شکر را اضافه کنید. باید مرتب مواد را هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.
پس از اینکه شکر کامل حل شد، خلال بادام را به شله زرد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مایع غلیظ شود.
زعفران سائیده را دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید. و بهم بزنید تا شله زرد رنگ یکدستی پیدا کند.
در پایان کره یا روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید.
هم اکنون شله زرد آماده است آن را در کاسه بریزید تا سرد شود. سپس می توانید شله زرد را با دارچین یا خلال بادام تزئین نمایید.
شله زرد حاوی انواع ویتامینهای A, C, D، گروه ویتامینهای B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتیاکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر می باشد. این دسر خوشمزه معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف میکند؛ شله زرد خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین میبرد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است.
مواد تشکیل دهنده
راهنمایی ها
قبل از تهیه شله زرد ابتدا باید برنج را از شب قبل چند بار بشویید و بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.
سپس 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید، روی حرارت قرار دادهتا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.
پس از پخته شدن برنج، شکر را اضافه کنید. باید مرتب مواد را هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.
پس از اینکه شکر کامل حل شد، خلال بادام را به شله زرد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مایع غلیظ شود.
زعفران سائیده را دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید. و بهم بزنید تا شله زرد رنگ یکدستی پیدا کند.
در پایان کره یا روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید.
هم اکنون شله زرد آماده است آن را در کاسه بریزید تا سرد شود. سپس می توانید شله زرد را با دارچین یا خلال بادام تزئین نمایید.
شله زرد حاوی انواع ویتامینهای A, C, D، گروه ویتامینهای B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتیاکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر می باشد. این دسر خوشمزه معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف میکند؛ شله زرد خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین میبرد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است.