شولی

نویسندهپریسا
سختیمبتدی

شولی پیش غذایی یزدی میباشد. دارای حبوبات و سبزی است.توصیه می‌شود در زمستان هفته ای یه بار میل شود. بهترین پیشنهاد برای جلوگیری و درمان سرماخوردگی.

حقایق تغذیه

مناسب برای چند نفر 4

وعده 4

زمان آماده سازی1 hrزمان پخت10 دقیقهکل زمان1 hr 10 دقیقه
مناسب برای4 Servings

1 کیلوگرم سبزی خورشتی
4 فنجان ارد
2 فنجان عدس
3 عدد چغندر
2 عدد شلغم(برای سرماخوردگی-مزه را تلخ می‌کند)
3 قاشق چایخوری زردچوبه
سرکه به مقدار دلخواه

1

1.یکی از چغندر هارا رنده و بقیه را خلال میکنیم. و می‌گذاریم در آب نیم پخت شود

2

2.سپس سبزی و عدس ها را اضافه مکنیم

3

3.پیاز داغ را آمده کرده و به آن زودچوبه و پس از مدتی نعناع اضافه میکنیم. مقدار نعناع و پیاز داغ بستگی به سلیقه دارد. مقداری را برای تزئین نگه میداریم.

4

4.درصورتی می‌خواهیم شلغم را استفاده کنید باید یه ربع بعد از اضافه کردن عدس و سبزی، به صورت حبه قند های درشت اضافه کرد.

5

5. آرد را در ظرف جداگانه طوری در آب مخلوط کنید ک گلوله گلوله نشود و بعد آرام آرام به مواد اضافه میکنیم . غلظت شولی سلیقه ای است. میتوانید برای رقیق شدن آب بیشتر و یا غلیظ تر شدن آرد بیشتر اضافه کنید.

6

6.در آخر پیاز داغ و نعنا را اضافه میکنیم. پنج دقیقه روی شعله ملایم بپزد تا مزه پیاز داغ با غذا مخلوط شود.

7

نکات:
1.برای سرما خورده ها پیاز داغ اضافه نکنید.
2.چاشنی اصلی این غذا سرکه هست. بعضی از شکر، نمک ورب انار نیز استفاده می‌کنند. پیشنهاد من به ازای هر کاسه سوپ خوری نصف قاشق غذاخوری شکر و یک یا 1.5 قاشق غذاخوری سرکه است.
4. همچنین میتوانید دو فنجان باقلا را همراه با چغندر ها بپزید.

مواد تشکیل دهنده

 1 کیلوگرم سبزی خورشتی
 4 فنجان ارد
 2 فنجان عدس
 3 عدد چغندر
 2 عدد شلغم(برای سرماخوردگی-مزه را تلخ می‌کند)
 3 قاشق چایخوری زردچوبه
 سرکه به مقدار دلخواه

راهنمایی ها

1

1.یکی از چغندر هارا رنده و بقیه را خلال میکنیم. و می‌گذاریم در آب نیم پخت شود

2

2.سپس سبزی و عدس ها را اضافه مکنیم

3

3.پیاز داغ را آمده کرده و به آن زودچوبه و پس از مدتی نعناع اضافه میکنیم. مقدار نعناع و پیاز داغ بستگی به سلیقه دارد. مقداری را برای تزئین نگه میداریم.

4

4.درصورتی می‌خواهیم شلغم را استفاده کنید باید یه ربع بعد از اضافه کردن عدس و سبزی، به صورت حبه قند های درشت اضافه کرد.

5

5. آرد را در ظرف جداگانه طوری در آب مخلوط کنید ک گلوله گلوله نشود و بعد آرام آرام به مواد اضافه میکنیم . غلظت شولی سلیقه ای است. میتوانید برای رقیق شدن آب بیشتر و یا غلیظ تر شدن آرد بیشتر اضافه کنید.

6

6.در آخر پیاز داغ و نعنا را اضافه میکنیم. پنج دقیقه روی شعله ملایم بپزد تا مزه پیاز داغ با غذا مخلوط شود.

7

نکات:
1.برای سرما خورده ها پیاز داغ اضافه نکنید.
2.چاشنی اصلی این غذا سرکه هست. بعضی از شکر، نمک ورب انار نیز استفاده می‌کنند. پیشنهاد من به ازای هر کاسه سوپ خوری نصف قاشق غذاخوری شکر و یک یا 1.5 قاشق غذاخوری سرکه است.
4. همچنین میتوانید دو فنجان باقلا را همراه با چغندر ها بپزید.

شولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا