خانه » دستور پخت ها » قورمه سبزی خوزستانی

قورمه سبزی خوزستانی

نویسندهAtaba.mt
سختیمتوسط

خورش قورمه سبزی خوزستانی کاملا بر اساس عطر خاص سبزی که فصل زمستان به بازار عرضه میشه و پخته و فریز میشه و بجای روغن خوراکی معمولا دمبه آب شده گوسفندی که از قبل تهیه میشه استواره در صورت در دسترس نبودن روغن دمبه گوسفند از روغن سرخ کردنی میشه استفاده کرد..
خورش قورمه سبزی خوزستانی بر پایه سبزی خوش عطری که فقط در خوزستان رشد میکنه ساخته میشه معمولا زمستان تمام خوزستانیها سبزی مرغوب تهیه میکنن بعد از آب پز کردن فریز میکنن و در طول سال استفاده میکنن

مناسب برای1 نفر

گوشت راسته یا استخوان دار گوسفندی ۷۵۰گرم
سبزی خورشتی ۱کیلو
لوبیا ۲۵۰تا ۳۰۰گرم
روغن یا روغن دمبه
لیمو امانی۴عدد
نمک فلفل به مقدار لازم

1

خورش قورمه سبزی خوزستانی بر پایه سبزی خوش عطری که فقط در خوزستان رشد میکنه ساخته میشه معمولا زمستان تمام خوزستانیها سبزی مرغوب تهیه میکنن بعد از آب پز کردن فریز میکنن و در طول سال استفاده میکنن
فرض براینه که شما سبزی رو از قبل آماده کردید و لوبیای مصرفی رو از شب قبل خیسونده که نفخش گرفته بشه مقدار استفاده سبزی گوشت لوبیا کاملا بستگی به تعداد افراد خانواده داره معمولا سبزی یک کیلو گوشت ۷۵۰گرم تا ۱کیلو گوسفندی دمبه گوسفندی که از قبل روغنش گرفته شده بجای روغن برای سرخ کردن سبزی استفاده میشه لیمو امانی و نمک هم به مقدار استفاده
سبزی رو درون یک ماهیتابه خالی کرده و دمبه (روغنشو از قبل گرفتیم) همزمان با سرخ کردن سبزی گوشت خود رو درون مقداری آب میزاریم که بچوشه و لوبیا رو تو ظرف جدا به همین صورت تو ظرف جدا آبپز میکنیم ..سبزی رو همزمان درون ماهیتابه اضاف میکنیم و تفت میدم توجه کنید این تفت دادن ۱ساعت به طول میکشه تا سبزی کاملا بدون آب شده و سرخ بشه به قول معروف و عامیانه سرخ که نه کاملا سیاه میشه یعنی با روغن به درجه تیرگی میرسه توجه کنید در تمام طول سرخ شدن سبزی باید با کفگیر چوبی هم زده بشه که یکنواخت همه سبزی سرخ بشه و بوی سوختگی نگیره هنگامیکه سبزی تیره شد اونو به گوشت در حال پختنمون اضاف میکنیم و میزاریم تا حسابی قل بخوره و آب گوشت و سبزی کاملا جا بیفته به صورتی که به هیچ عنوان آبگوشت و سبزی قابل جدا شدن یا به اصطلاح شلو ول نباشه دست آخر چند لیمو امانی رو با نوک چاقو سوراخ میکنیم و درون خورش میندازیم این کار باعث میشه که دونهای لیمو تو غذا نیاد و باعث طعم تلخ غذا نشه نمک و لوبیای پخته شده رو به غذا اضاف میکنیم لوبیا نباید سفت باشه طوری که قبل اضاف کردن زیر دندون کاملا نرم شده باشه توجه کنید آب لوبیا رو اضاف نکنید که موجب آبکی شدن خورش نشه..ما خوزستانیا وقتی خورش درحال جوشیدن به رنگ عکس موجود در میاد مطمئن میشیم که کاملا آماده سرو شده حتما امتحان کنید قطعا خودتون و عزیزانتون لذت خواهید برد نوش جان

قرمه سبزی خوزستانی

مواد تشکیل دهنده

 گوشت راسته یا استخوان دار گوسفندی ۷۵۰گرم
 سبزی خورشتی ۱کیلو
 لوبیا ۲۵۰تا ۳۰۰گرم
 روغن یا روغن دمبه
 لیمو امانی۴عدد
 نمک فلفل به مقدار لازم

راهنمایی ها

1

خورش قورمه سبزی خوزستانی بر پایه سبزی خوش عطری که فقط در خوزستان رشد میکنه ساخته میشه معمولا زمستان تمام خوزستانیها سبزی مرغوب تهیه میکنن بعد از آب پز کردن فریز میکنن و در طول سال استفاده میکنن
فرض براینه که شما سبزی رو از قبل آماده کردید و لوبیای مصرفی رو از شب قبل خیسونده که نفخش گرفته بشه مقدار استفاده سبزی گوشت لوبیا کاملا بستگی به تعداد افراد خانواده داره معمولا سبزی یک کیلو گوشت ۷۵۰گرم تا ۱کیلو گوسفندی دمبه گوسفندی که از قبل روغنش گرفته شده بجای روغن برای سرخ کردن سبزی استفاده میشه لیمو امانی و نمک هم به مقدار استفاده
سبزی رو درون یک ماهیتابه خالی کرده و دمبه (روغنشو از قبل گرفتیم) همزمان با سرخ کردن سبزی گوشت خود رو درون مقداری آب میزاریم که بچوشه و لوبیا رو تو ظرف جدا به همین صورت تو ظرف جدا آبپز میکنیم ..سبزی رو همزمان درون ماهیتابه اضاف میکنیم و تفت میدم توجه کنید این تفت دادن ۱ساعت به طول میکشه تا سبزی کاملا بدون آب شده و سرخ بشه به قول معروف و عامیانه سرخ که نه کاملا سیاه میشه یعنی با روغن به درجه تیرگی میرسه توجه کنید در تمام طول سرخ شدن سبزی باید با کفگیر چوبی هم زده بشه که یکنواخت همه سبزی سرخ بشه و بوی سوختگی نگیره هنگامیکه سبزی تیره شد اونو به گوشت در حال پختنمون اضاف میکنیم و میزاریم تا حسابی قل بخوره و آب گوشت و سبزی کاملا جا بیفته به صورتی که به هیچ عنوان آبگوشت و سبزی قابل جدا شدن یا به اصطلاح شلو ول نباشه دست آخر چند لیمو امانی رو با نوک چاقو سوراخ میکنیم و درون خورش میندازیم این کار باعث میشه که دونهای لیمو تو غذا نیاد و باعث طعم تلخ غذا نشه نمک و لوبیای پخته شده رو به غذا اضاف میکنیم لوبیا نباید سفت باشه طوری که قبل اضاف کردن زیر دندون کاملا نرم شده باشه توجه کنید آب لوبیا رو اضاف نکنید که موجب آبکی شدن خورش نشه..ما خوزستانیا وقتی خورش درحال جوشیدن به رنگ عکس موجود در میاد مطمئن میشیم که کاملا آماده سرو شده حتما امتحان کنید قطعا خودتون و عزیزانتون لذت خواهید برد نوش جان

قرمه سبزی خوزستانی

قورمه سبزی خوزستانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا