آش دوغ از غذای های سنتی استان اردبیل و آذربایجان است.
این غذا را نباید با آش ماست اشتباه گرفت. سعی میکنیم دستور پخت آش ماست را در سایت قرار دهیم. دستور پخت های مختلفی برای این آش وجود دارد. ولی در کل دارای حبوبات است و از دوغ به عنوان چاشنی استفاده میشود.
مناسب برای چند نفر 5
وعده 5
برای گرفتن نفخ نخود، چند ساعت آنرا در آب میخیسانیم.
چند بار آب آنرا عوض میکنیم و آنها را میپزیم. دقت شود از آب گرم استفاده شود.
برنج شسته شده را با تخم مرغ و ماست مخلوط کرده و به آرمی هم میزنیم تا ماست نبرد. بعد آب اضافه میکنیم و روی حرارت میگذاریم. باید مدادم هم بزنیم تا دوغ بجوشد. بعد از جوشیدن تا 2 دقیقه باز هم میزنیم و بعد از آن نیازی به هم زدن نیست
حرارت را کم کرده و نخود ها را اضافه میکنیم. در قابلمه را نگذارید!!
در این حین گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و ادویه مورد دلخواه را مخلوط کرده و به اندازه فندق قلقلی میکنیم و درون قابلمه میاندازیم. دقت شود 1 تا 2 دقیقه بعد از انداختن گوشت ها اش را نزنید تا گوشت ها سفت شوند و خود را بگیرند سپس به آرامی هم بزنید
بعد چند دقیقه ک گوشت ها پخته شد سیر را اضافه میکنیم
سپس سبزی ها را اضافه میکنیم. اگر از سبزی فریزی استفاده کنید رنگ اش شما سفید نمیشود. ضمنا سایز سبزی ها نباید خیلی ریز یا خیلی درشت باشد.
وقتی سبزی ها به جوش آمدند ، نمک اضافه میکنیم و میگذاریم 20 دقیقه سبزی ها جدش بخورند و پخته شوند.
نکات:
برای حفظ زنگ اش از ادویه های رنگی مثل زردچوبه استفاده نکنید.
میتوانید از گوشت استفاده نکنید.
چون این آش سرد هست میتوناسد از فلفل استفاده کنید.
حتما به در قسمت ذکر شده صورت مداوم آش را به بزنید تا دوغ نبرد.
نوش جان
مواد تشکیل دهنده
راهنمایی ها
برای گرفتن نفخ نخود، چند ساعت آنرا در آب میخیسانیم.
چند بار آب آنرا عوض میکنیم و آنها را میپزیم. دقت شود از آب گرم استفاده شود.
برنج شسته شده را با تخم مرغ و ماست مخلوط کرده و به آرمی هم میزنیم تا ماست نبرد. بعد آب اضافه میکنیم و روی حرارت میگذاریم. باید مدادم هم بزنیم تا دوغ بجوشد. بعد از جوشیدن تا 2 دقیقه باز هم میزنیم و بعد از آن نیازی به هم زدن نیست
حرارت را کم کرده و نخود ها را اضافه میکنیم. در قابلمه را نگذارید!!
در این حین گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و ادویه مورد دلخواه را مخلوط کرده و به اندازه فندق قلقلی میکنیم و درون قابلمه میاندازیم. دقت شود 1 تا 2 دقیقه بعد از انداختن گوشت ها اش را نزنید تا گوشت ها سفت شوند و خود را بگیرند سپس به آرامی هم بزنید
بعد چند دقیقه ک گوشت ها پخته شد سیر را اضافه میکنیم
سپس سبزی ها را اضافه میکنیم. اگر از سبزی فریزی استفاده کنید رنگ اش شما سفید نمیشود. ضمنا سایز سبزی ها نباید خیلی ریز یا خیلی درشت باشد.
وقتی سبزی ها به جوش آمدند ، نمک اضافه میکنیم و میگذاریم 20 دقیقه سبزی ها جدش بخورند و پخته شوند.
نکات:
برای حفظ زنگ اش از ادویه های رنگی مثل زردچوبه استفاده نکنید.
میتوانید از گوشت استفاده نکنید.
چون این آش سرد هست میتوناسد از فلفل استفاده کنید.
حتما به در قسمت ذکر شده صورت مداوم آش را به بزنید تا دوغ نبرد.
نوش جان