خانه » دستور پخت ها » مالابیج

مالابیج

نویسندهنیک آبادی
سختیمتوسط

مالابیج یکی از غذاهای محلی استان های شمالی است. این غذا با ماهی سفید طبخ میشود و طرفداران بسیار دارد.

حقایق تغذیه

مناسب برای چند نفر 4

وعده 1


مقدار در هر وعده
کالری 108کالری از چربی 10
درصد نیاز روزانه *
کل چربی 21g33%
چربی های اشباع شده 11g56%
مجموع کربوهیدرات 9g3%
پروتئین 20g40%

* درصد ارزش روزانه به براساس 2000 کالری در رژیم غذایی.

زمان آماده سازی20 دقیقهزمان پخت1 hr 30 دقیقهکل زمان1 hr 50 دقیقه
مناسب برای1 نفر

1 عدد ماهی سفید بزرگ ( ترجیحا نر )
5075 گرم نعنا
50 گرم خنش
50 گرم چوچاق
2 قاشق غذاخوری رب انار
200 گرم مغزگردو
1 قاشق چایخوری نمک ، فلفل و گلپر
1 قاشق غذاخوری کره ( بصورت آب کرده )
زعفران

1

بعد از تمیز کردن ماهی که اولین مرحله هست ؛ باید مغز گردو با سبزی ها سابیده و یا چرخ شود.

2

مغزگردو و سبزی سابیده شده را با فلفل ، نمک ، گلپر و رب انار مخلوط میکنیم.

3

شکم ماهی را یک چاک کوچک داده ، محتویاتش را خارج و کاملا آن را می شوییم.

4

سپس داخل شکم ماهی را با مخلوط مغز گردو و سبزی که آماده کردیم ، پر میکنیم.

5

دو لبه شکم ماهی را جفت می‌کنیم و با نخ و سوزن بخیه می‌زنیم.

6

برای پختن ماهی دو راه داریم :
یک اینکه بعد از دوختن شکم ماهی ، سینی فر را کمی چرب کرده و آرد بپاشیم و ماهی را در آن قرار دهیم. ماهی باید در طبقه وسط و با دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد قرار گیرد.
این فرآیند باید ۹۰ دقیقه زمان برده و در این میان کره آب کرده و زعفران برای لعاب و رنگ به آن اضافه شوند.
یا میتوانیم سر و دم ماهی را بهم می‌آوریم و ماهی را گرد کرده در یک قابلمه مناسب قرار می‌دهیم و زیر و روی آن آتش زغال ریخته و ماهی را در حرارت ملایم می‌پزیم.

مواد تشکیل دهنده

 1 عدد ماهی سفید بزرگ ( ترجیحا نر )
 5075 گرم نعنا
 50 گرم خنش
 50 گرم چوچاق
 2 قاشق غذاخوری رب انار
 200 گرم مغزگردو
 1 قاشق چایخوری نمک ، فلفل و گلپر
 1 قاشق غذاخوری کره ( بصورت آب کرده )
 زعفران

راهنمایی ها

1

بعد از تمیز کردن ماهی که اولین مرحله هست ؛ باید مغز گردو با سبزی ها سابیده و یا چرخ شود.

2

مغزگردو و سبزی سابیده شده را با فلفل ، نمک ، گلپر و رب انار مخلوط میکنیم.

3

شکم ماهی را یک چاک کوچک داده ، محتویاتش را خارج و کاملا آن را می شوییم.

4

سپس داخل شکم ماهی را با مخلوط مغز گردو و سبزی که آماده کردیم ، پر میکنیم.

5

دو لبه شکم ماهی را جفت می‌کنیم و با نخ و سوزن بخیه می‌زنیم.

6

برای پختن ماهی دو راه داریم :
یک اینکه بعد از دوختن شکم ماهی ، سینی فر را کمی چرب کرده و آرد بپاشیم و ماهی را در آن قرار دهیم. ماهی باید در طبقه وسط و با دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد قرار گیرد.
این فرآیند باید ۹۰ دقیقه زمان برده و در این میان کره آب کرده و زعفران برای لعاب و رنگ به آن اضافه شوند.
یا میتوانیم سر و دم ماهی را بهم می‌آوریم و ماهی را گرد کرده در یک قابلمه مناسب قرار می‌دهیم و زیر و روی آن آتش زغال ریخته و ماهی را در حرارت ملایم می‌پزیم.

مالابیج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا